Második Lépés Alapítvány

Szolgáltatás

Arculattervezés, Logótervezés, Print

Iparág

Nonprofit

Készült

2023

Feladat és kihívás

A Második Lépés Alapítvány a nyiroködémával élőket segíti az élethelyzetük elfogadásában, a terápiás ellátásban, illetve abban, hogy az érintettek egy barátságos és összetartó közösségen keresztül kapcsolódhassanak egymáshoz.

Az első egyeztetések során közösen meghatároztuk, hogy az alapítványra jellemző barátságos és közvetlen kommunikációt a színes és kerek formavilággal fogjuk vizualizálni, illetve ügyfelünk további kérése volt, hogy a betegség elsődleges tünete, a megvastagodott végtagok is jelenjenek meg az új logóban.

Tervezésekor szerettük volna elkerülni a tolakodó asszociációkat, illetve további kihívás volt egy betegséget úgy megjeleníteni, hogy az végül barátságot, befogadást és pozitív életszemléletet szimbolizáljon. Ügyfelünk visszajelzése alapján ez elsőre sikerült.

Mivel az alapítvány célja nemcsak a közvetlen érintettek, hanem a szakértők tájékoztatása is, ezért a print anyagaink kerültek ki a háziorvosi rendelőibe és az egészségügyi intézményekbe.

Mit szerettünk a projektben?

Ügyfelünk szó szerint színes egyéniségét, amit figyelembe is vettünk az arculattervezés során, illetve hogy a munkánk által egy csöppnyit részesei lehettünk az alapítvány küldetésének.