Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelő: Németh Balázs e.v.
E-mail:
Telefon: +36 70 215 1445

1. Általános tájékoztatás

Az adatkezelési tájékoztatónk célja, hogy tájékoztassunk téged az

  • általunk kezelt adatokról,
  • az adatkezelés jogalapjáról,
  • az adatkezelés céljáról,
  • az adatkezelés időtartamáról,
  • az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidról,
  • a jogérvényesítés lehetőségeiről.

Teljes mértékben meg kívánunk felelni a személyes adataid kezelésére vonatkozó hatályos jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendeletének és 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvénynek.

1.1 Az adatkezelési tájékoztató hatálya

Jelen szabályzat az általunk üzemeltetett webark.hu-ra (továbbiakban weboldal) vonatkozik a kiadás napjától a visszavonásig.

1.2 Az adatkezeléssel kapcsolatos jogaid

Tájékoztatáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy a megadott elérhetőségen keresztül kérelmezd tőlünk az adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatást a következőkről:

  • az adatkezelés jogalapjáról,
  • a kezelt személyes adatok megőrzésének időtartamáról, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • a kezelt személyes adatok továbbítása vagy tervezett továbbítása esetén az adattovábbítás címzettjeinek – ideértve a harmadik országbeli címzetteket és nemzetközi szervezeteket – köréről,
  • a kezelt személyes adatok gyűjtésének forrásáról és
  • az adatkezelés körülményeivel összefüggő minden további érdemi tényről.

Helyesbítéshez való jog

Jogosult vagy arra, hogy a megadott elérhetőségen keresztül kérelmezd tőlünk az általunk kezelt személyes adataid pontosítását, helyesbítését. Kérelmedre haladéktalanul pontosítja vagy helyesbíti a fogjuk a személyes adataidat.

Törléshez való jog

Jogosult vagy arra, hogy a megadott elérhetőségen keresztül kérelmezd tőlünk az általunk kezelt személyes adatok törlését. A törléshez való jog érvényesítése érdekében haladéktalanul törli fogjuk a személyes adataidat, ha

  • az adatkezeléshez adott hozzájárulásod visszavonod, vagy a személyes adataidnak a törlését kérelmezed,
  • az adatkezelés jogalapja megszűnt és az adatok kezelésének nincs másik jogalapja,
  • az adatkezelés jogellenes,
  • az adatok törlését jogszabály, az Európai Unió jogi aktusa, a Hatóság vagy a bíróság elrendelte,
  • a személyes adatok kezelésének időtartama letelt.

Korlátozásához való jog

Jogosult vagy arra, hogy kéréséredre korlátozzuk az adatkezelést, az alábbi esetekben:

  • vitatod a személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát,
  • az adatkezelés jogellenes, és ellenzed az adatok törlését, és ehelyett azok felhasználásának korlátozását kéred;
  • ha már nincs szükségünk a személyes adataidra az adatkezelés céljából, de igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,
  • ha tiltakoztál az adatkezelés ellen. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a mi jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e a te jogos indokaiddal szemben.

1.3 Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítés

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidnak gyakorlásával kapcsolatban kérelmed az e-mail címen tudod benyújtani.

Személyes adataid védelméhez fűződő jogaid megsértése esetén további jogorvoslati lehetőségért – amennyiben a jelzésed ellenére sem szüntetnénk meg jogsértő magatartást – a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhatsz.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Ügyfélszolgálat: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11
Telefon: +36 30 683 5969
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.
Weboldal: https://naih.hu/
E-mail cím:

1.4 Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

A adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségeinkről az alábbi törvényekben tájékozódhatsz:

2. A weboldalon kezelt adatok

2.1 Sütik (cookie-k)

Mi az a süti?

A sütik információ tárolására használható kis adatcsomagok, amit a felkeresett weboldalak helyeznek el a böngészőn keresztül a számítógépeden. Segítségükkel a weboldal megjegyzi a látogatással kapcsolatos információkat, így könnyebb lehet a webhely ismételt felkeresése, és hasznosabbá válhat a webhely a számodra.

Sütik fajtái

A süti elhelyezés alapján beszélhetünk belső sütikről, amit az éppen meglátogatott weboldal helyez el saját funkcióinak működésének biztosítása érdekében (például bejelentkezés, egyes látogatói döntések megjegyzése), illetve egy weboldal olyan külső szolgáltatásokat is igénybe vehet, amit például a Youtube, Facebook, vagy a Google biztosít. Ebben az esetben a külső szolgáltató is elhelyezhet sütiket, amit harmadik féltől származó sütiknek hívunk.

A sütik érvényességi ideje alapján beszélhetünk munkamenet (session) sütikről, amik csak az adott munkamenetre érvényesek és a böngésző bezárásával törlődnek, míg léteznek olyan sütik, amik előre definiált érvényeségi idővel rendelkeznek, és nem törlődnek automatikusan.

További információ a sütikről

Sütikezelés

Adatkezelés jogalapja

Adatkezelés jogalapja a weboldal helyes működéséhez nélkülözhetetlen “Szükséges” és “Analitikai” sütik esetében a Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendeletének 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, azaz a jogos érdekünk. A “Hirdetési” sütik kezelésének jogalapja a Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendeletének 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja, mely szerint a hozzájárulásod esetén jogosultak vagyunk személyes adataid egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez. Amennyiben az adatkezelés jogalapja a te hozzájárulásod, akkor azt bármikor önkéntesen visszavonhatod. Lásd a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Az adatkezelés célja

  • A weboldal kényelmi funkcióinak biztosítása.
  • Információ gyűjtése azzal kapcsolatban, hogy hogyan használod a weboldalunkat.
  • Célzott hirdetések elhelyezése más weboldalakon (remarketing).

Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés időtartalma a sütik vonatkozásában többféle lehet. Egyes sütik törlődnek a böngésző bezárásakor, míg mások előre meghatározott lejárási idővel rendelkeznek, ami az 1 perctől a 24 hónapig terjedhet a weboldalunkon. A sütik természetesen ezen időtartamon belül is törölhetők a számítógépedről. Az oldalunkon használt egyes sütik lejárási idejéről a lenti táblázatban találhatsz információt, míg a sütik törléséről, elfogadásáról, vagy tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz.

A kezelt adatok köre

Szükséges sütik
Ezek a sütik lehetővé teszik, hogy honlapunk megjegyezze, hogy milyen működési módot választottál a használat során. Ilyen sütik tárolják el azt az információt például, hogy elfogadtad a sütik használatára vonatkozó nyilatkozatot, annak érdekében, hogy a következő látogatás alkalmával ne kelljen újra elfogadnod azt. Ezek a sütik nem tudnak személy szerint beazonosítani téged.

Süti neveLejáratLeírás
cookielawinfo-checbox-analytics11 monthsEzt a sütit a GDPR Cookie Consent plugin állítja be. Az "Analitika" kategóriába tartozó sütikhez való felhasználói hozzájárulás tárolására szolgál. Nem tárol semmilyen személyes adatot.
cookielawinfo-checbox-functional11 monthsEzt a sütit a GDPR Cookie Consent plugin állítja be. A "Funkcionális" kategóriába tartozó sütikhez való felhasználói hozzájárulás tárolására szolgál. Nem tárol semmilyen személyes adatot.
cookielawinfo-checbox-others11 monthsEzt a sütit a GDPR Cookie Consent plugin állítja be. Az "Egyéb" kategóriába tartozó sütikhez való felhasználói hozzájárulás tárolására szolgál. Nem tárol semmilyen személyes adatot.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearEzt a sütit a GDPR Cookie Consent plugin állítja be. A "Hirdetési" kategóriába tartozó sütikhez való felhasználói hozzájárulás tárolására szolgál. Nem tárol semmilyen személyes adatot.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsEzt a sütit a GDPR Cookie Consent plugin állítja be. A "Szükséges" kategóriába tartozó sütikhez való felhasználói hozzájárulás tárolására szolgál. Nem tárol semmilyen személyes adatot.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsEzt a sütit a GDPR Cookie Consent plugin állítja be. A "Teljesítmény" kategóriába tartozó sütikhez való felhasználói hozzájárulás tárolására szolgál. Nem tárol semmilyen személyes adatot.
viewed_cookie_policy11 monthsEzt a sütit a GDPR Cookie Consent plugin állítja be, és annak tárolására szolgál, hogy a felhasználó hozzájárult-e a sütik használatához vagy sem. Nem tárol semmilyen személyes adatot.

Analitikai sütik
A látogatók viselkedésének elemzése segít minket abban, hogy megértsük a felhasználók igényeit, és javítsuk az oldal teljesítményét és fokozzuk a felhasználói élményt. Ennek érdekében az analitikai sütik statisztikai információkat gyűjtenek a felhasználók böngészési szokásairól, preferenciáiról (pl. egyes oldalak látogatási gyakorisága, az oldalon töltött idő stb.). Ezek a sütik nem tudnak közvetlenül személy szerint beazonosítani, ugyanis az IP címed anonim módon kezelik.

Süti neveLejáratLeírás
_ga2 yearsA Google Analytics által telepített _ga cookie kiszámítja a látogatói, munkamenet- és kampányadatokat, valamint nyomon követi a webhelyhasználatot a webhely analitikai jelentéséhez. A süti névtelenül tárolja az információkat, és véletlenszerűen generált számot rendel hozzá az egyedi látogatók felismeréséhez.
_ga_YHQ3QLM8W82 yearsA Google Analytics és a Google Címkekezelő által beállított _ga süti egy változata, amely lehetővé teszi a webhelytulajdonosok számára a látogatók viselkedésének nyomon követését és a webhely teljesítményének mérését. A névben szereplő mintaelem tartalmazza annak a fióknak vagy webhelynek az egyedi azonosító számát, amelyhez kapcsolódik.
_gat_UA-197096853-11 minuteA Google Analytics és a Google Címkekezelő által beállított _gat süti egy változata, amely lehetővé teszi a webhelytulajdonosok számára a látogatók viselkedésének nyomon követését és a webhely teljesítményének mérését. A névben szereplő mintaelem tartalmazza annak a fióknak vagy webhelynek az egyedi azonosító számát, amelyhez kapcsolódik.
_gcl_au3 monthsA Google Címkekezelő által elhelyezett süti. A hirdetési hatékonyság felderítésére szolgál.
_gid1 dayA Google Analytics által telepített _gid cookie információkat tárol arról, hogy a látogatók hogyan használják a webhelyet, miközben analitikai jelentést is készít a webhely teljesítményéről. Az összegyűjtött adatok egy része magában foglalja a látogatók számát, azok forrását és az általuk névtelenül felkeresett oldalakat.
contactThankYou30 minutesEzt a sütit a weboldalunk helyezi el az ajánlatkérői űrlap elküldése után, hogy mérni tudjuk a annak konverzióját. Nem tárol semmilyen személyes adatot.

Hirdetési sütik
Ezek a sütik lehetővé teszik, hogy olyan személyeket érjünk el hirdetésünkkel, akik már korábban meglátogatták a weboldalunkat. Továbbá, segítségükkel mérni tudjuk kampányaink teljesítményét is. Ehhez olyan, ún. harmadik féltől származó sütiket is használunk, amelyeket nem kizárólag jelen weboldal tárol. Funkciójuk miatt alkalmasak a látogató követésére.

Süti neveLejáratLeírás
test_cookie15 minutesEzt a sütit a doubleclick.net állítja be, és annak meghatározására szolgál, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat.

Teljesítmény sütik
Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy megismerjük azt, hogy a látogatóink hogyan használják a weboldalunkat. Funkciójuk miatt alkalmasak a látogató követésére.

Süti neveLejáratLeírás
_hjAbsoluteSessionInProgress30 minutesEzt a sütit a Hotjar állítja be annak érdekében, hogy észlelje a felhasználó első oldalmegtekintési munkamenetét. Ez a süti által beállított igaz/hamis jelző.
_hjFirstSeen30 minutesEzt a sütit a Hotjar állítja be annak érdekében, hogy azonosítsa az új felhasználó első munkamenetét. Igaz/hamis értéket tárol, jelezve, hogy Hotjar először látta-e ezt a felhasználót.
_hjIncludedInPageviewSample2 minutesEzt a sütit a Hotjar állítja be annak érdekében, hogy megtudja azt, hogy egy felhasználó benne van-e a webhely oldalmegtekintési korlátja által meghatározott adatmintában.
_hjIncludedInSessionSample2 minutesEzt a sütit a Hotjar állítja be annak érdekében, hogy megtudja azt, hogy egy felhasználó benne van-e a webhely napi munkamenet-korlátja által meghatározott adatmintában.
_hjSession_236396130 minutesEzt a sütit a Hotjar állítja be, és az aktuális munkamenet adatait tárolja. Ez azt eredményezi, hogy a munkamenet-ablakon belüli további kérések ugyanahhoz a Hotjar-munkamenethez lesznek rendelve.
_hjSessionUser_23639611 yearEzt a sütit a Hotjar állítja be, amikor a felhasználó először megérkezik az oldalra. A böngészőben az adott webhelyre jellemző Hotjar felhasználói azonosító megőrzésére szolgál. Ez biztosítja, hogy a webhely későbbi látogatásai során a viselkedés ugyanahhoz a felhasználói azonosítóhoz legyen rendelve.

*a sütiket bármikor törölheted böngésződből. Erről a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz.

Külső szolgáltatók

Google Tag Manager
A Google Tag Manager, vagy más néven Google Címkekezelő lehetővé teszi számunkra egyes kódjaink (pl. mérőkódok) egyszerű elhelyezését a weboldalunkon. A Google Tag Manager csak mérőkódokat tároló címkéket hoz létre, így sütiket és személyes adatokat nem tárol közvetlenül. A Google Tag Manager által elhelyezett Google Analytics, Google Ads és Hotjar mérőkódok azonban adatokat gyűjtenek.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/tagmanager/answer/9323295?hl=hu

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Google Analytics
Weboldalunk látogatottságának, forgalmi adatainak, illetve teljesítményének elemzése, mérése céljából igénybe vesszük a Google Analytics szolgáltatást. Az összegyűjtött adatok automatikusan továbbításra kerülnek a Google számára, viszont ezek nem tartalmaznak személyes adatokat, a látogatói IP cím anonimizálásra kerül.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu#zippy=

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Google Ads
Honlapunkon a Google Ads remarketing szolgáltatás követő kódjait is használjuk, abból a célból, hogy a weboldal látogatóit később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon személyre szabott hirdetésekkel érjük el. A hirdetési kampányaink hatékonyságának mérésére a Google Conversion Tracking” elemző szolgáltatását használjuk.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/google-ads/answer/93148?hl=hu
https://support.google.com/authorizedbuyers/answer/166192?hl=en

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Google Optimize
A Google Optimize egy A/B tesztelő szoftver, amit arra használunk, hogy weboldalunk különböző változatainak népszerűségét teszteljük a felhasználók weboldalon folytatott tevékenysége alapján. A Google Optimize a Google Analyticsen keresztül gyűjt adatokat, így az adatvédelmi irányelvek is ahhoz kapcsolódnak.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu#zippy=
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

HotJar
A Hotjar egy viselkedéselemző szoftver, amit a látogatóink weboldalunkon belüli viselkedésének mérésére és vizualizálására használunk. Ez az eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy megismerjük azt, hogy a látogatóink a weboldalunk melyik részét használják aktívabban. Az összegyűjtött adatok automatikusan továbbításra kerülnek a Google számára, viszont ezek nem tartalmaznak személyes adatokat, a látogatói IP cím anonimizálásra kerül.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/360045420794-Privacy-FAQs
https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248-Hotjar-Cookies

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Jogérvényesítés

A legtöbb böngésző automatikusan engedélyezi a sütik használatát. Ezt a beállítást bármikor megváltoztathatod, illetve a készülékeden tárolt sütik tartalmához bármikor hozzáférhetsz, azt megismerheted és megnézheted.

A sütik kezeléséről a következő pontban olvashatsz.

Sütik engedélyezése, tiltása és törlése

Lehetőséged van az oldalunkon használt sütik elfogadására, vagy tiltására a “Süti beállítások kezelése” gombra kattintva.

Sütik beállítása

Továbbá a böngészők lehetővé teszik a helyben tárolt, és a harmadik fél által használt sütikre vonatkozó beállítások változtatását globálisan, de az adott honlapra vonatkozóan is. A legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek a beállítások módosíthatók úgy, hogy a böngésző megakadályozza az automatikus elfogadást.

Az egyes böngészők sütikre vonatkozó beállításáról, törléséről az alábbi linkeken tájékozódhatsz:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Internet Explorer
Microsoft Edge
Safari
Opera

Léteznek továbbá böngésző kiegészítők, amik megakadályozzák a sütik elhelyezését, illetve a felhasználók követését, továbbá beállítható az automatikus törlésük. Ezek használata azonban az oldal zavartalan működését befolyásolhatják. Felhívjuk a figyelmed, hogy a reklámblokkolók (ad-blocker) a süti nyilatkozatról szóló tájékoztató sávot is blokkolhatják weboldalunkon.

Adatvédelmi célokat szolgáló böngésző kiegészítőket az adott böngésző alkalmazás, vagy bővítménytárjában találhatsz.

2. Kapcsolatfelvétel, illetve ajánlatkérés során kezelt adatok

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre az önkéntes és kifejezett hozzájárulásoddal kerül sor. A Kapcsolatfelvételi űrlap “Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat” jelölőnégyzet (checkbox) kitöltésével beleegyezésedet adod a rád vonatkozó személyes adatok kezeléséhez.

Az adatkezelés célja

Az ajánlatkérés teljesítése és a kapcsolattartás céljából történik az adatkezelés.

A kezelt adatok köre

Kapcsolatfelvételi űrlap kitöltéséhez és beküldéséhez a következő személyes adatok megadása szükséges:

  • Név,
  • E-mail cím,
  • Telefonszám

Az adatkezelés időtartama

A kapcsolatfelvételi űrlapon beküldött adataidat visszavonásig kezeljük.

Adattovábbítás

Ebben az adatkezelési körben nem továbbítjuk adataidat harmadik fél számára.

Jogérvényesítés

Rólad tárolt személyes adataidról tájékozódhatsz, illetve kérheted azok törlését, módosítását és korlátozását az e-mail címen, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

5. Adatfeldolgozók

Cég Székhely Tevékenység Kezelt adatok
Dotroll Kft. 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5. Tárhelyszolgáltatás és a weboldal működésének biztosítása. Az általad megadott személyes adatok, IP cím, helyben tárolt sütik.
Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 United States A weboldal látogatók böngészési viselkedésének nyomon követése. Eszköz típusa, látogatás ideje, helye, időtartama, az érintett neme, életkora (amennyiben rendelkezésre áll).
Hotjar Ltd Level 2 St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europe A weboldal látogatók böngészési viselkedésének nyomon követése. Eszköz IP-címe (a munkamenet során feldolgozva és azonosítatlan formában tárolva), az eszköz képernyőjének mérete, az eszköz típusa (egyedi eszközazonosítók), a böngésző információi, a földrajzi elhelyezkedése (csak ország), valamint a weboldalunk megjelenítéséhez használt preferált nyelv.

Jelen adatkezelési tájékoztató letölthető pdf formátumban az alábbi linken:
Letöltés