Adatkezelési tájékoztató

Az adatkezelő adatai

Neve: Németh Balázs e.v.
Székhelye: 1124. Budapest, Németvölgyi út 116.
Adószáma: 58438507-1-43
Nyilvántartási száma: 56931035
E-mail címe:
Telefonszáma: +36 70 215 1445

1. Általános tájékoztatás

Az adatkezelési tájékoztatónk célja, hogy tájékoztassunk téged az

  • általunk kezelt adatokról,
  • az adatkezelés jogalapjáról,
  • az adatkezelés céljáról,
  • az adatkezelés időtartamáról,
  • az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidról,
  • a jogérvényesítés lehetőségeiről.

Teljes mértékben meg kívánunk felelni a személyes adataid kezelésére vonatkozó hatályos jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendeletének és 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvénynek.

1.1 Az adatkezelési tájékoztató hatálya

Jelen szabályzat az általunk üzemeltetett webark.hu-ra (továbbiakban weboldal) vonatkozik a kiadás napjától a visszavonásig.

1.2 Az adatkezeléssel kapcsolatos jogaid

Tájékoztatáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy a megadott elérhetőségen keresztül kérelmezd tőlünk az adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatást a következőkről:

  • az adatkezelés jogalapjáról,
  • a kezelt személyes adatok megőrzésének időtartamáról, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • a kezelt személyes adatok továbbítása vagy tervezett továbbítása esetén az adattovábbítás címzettjeinek – ideértve a harmadik országbeli címzetteket és nemzetközi szervezeteket – köréről,
  • a kezelt személyes adatok gyűjtésének forrásáról és
  • az adatkezelés körülményeivel összefüggő minden további érdemi tényről.

Helyesbítéshez való jog

Jogosult vagy arra, hogy a megadott elérhetőségen keresztül kérelmezd tőlünk az általunk kezelt személyes adataid pontosítását, helyesbítését. Kérelmedre haladéktalanul pontosítja vagy helyesbíti a fogjuk a személyes adataidat.

Törléshez való jog

Jogosult vagy arra, hogy a megadott elérhetőségen keresztül kérelmezd tőlünk az általunk kezelt személyes adatok törlését. A törléshez való jog érvényesítése érdekében haladéktalanul törli fogjuk a személyes adataidat, ha

  • az adatkezeléshez adott hozzájárulásod visszavonod, vagy a személyes adataidnak a törlését kérelmezed,
  • az adatkezelés jogalapja megszűnt és az adatok kezelésének nincs másik jogalapja,
  • az adatkezelés jogellenes,
  • az adatok törlését jogszabály, az Európai Unió jogi aktusa, a Hatóság vagy a bíróság elrendelte,
  • a személyes adatok kezelésének időtartama letelt.

Korlátozásához való jog

Jogosult vagy arra, hogy kéréséredre korlátozzuk az adatkezelést, az alábbi esetekben:

  • vitatod a személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát,
  • az adatkezelés jogellenes, és ellenzed az adatok törlését, és ehelyett azok felhasználásának korlátozását kéred;
  • ha már nincs szükségünk a személyes adataidra az adatkezelés céljából, de igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,
  • ha tiltakoztál az adatkezelés ellen. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a mi jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e a te jogos indokaiddal szemben.

1.3 Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítés

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidnak gyakorlásával kapcsolatban kérelmed az e-mail címen tudod benyújtani.

Személyes adataid védelméhez fűződő jogaid megsértése esetén további jogorvoslati lehetőségért – amennyiben a jelzésed ellenére sem szüntetnénk meg jogsértő magatartást – a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhatsz.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Ügyfélszolgálat: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11
Telefon: +36 30 683 5969
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.
Weboldal: https://naih.hu/
E-mail cím:

1.4 Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

A adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségeinkről az alábbi törvényekben tájékozódhatsz:

2. A weboldalon kezelt adatok

2.1 Sütik (cookie-k)

Mi az a süti?

A sütik információ tárolására használható kis adatcsomagok, amit a felkeresett weboldalak helyeznek el a böngészőn keresztül a számítógépeden. Segítségükkel a weboldal megjegyzi a látogatással kapcsolatos információkat, így könnyebb lehet a webhely ismételt felkeresése, és hasznosabbá válhat a webhely a számodra.

Sütik fajtái

A süti elhelyezés alapján beszélhetünk belső sütikről, amit az éppen meglátogatott weboldal helyez el saját funkcióinak működésének biztosítása érdekében (például bejelentkezés, egyes látogatói döntések megjegyzése), illetve egy weboldal olyan külső szolgáltatásokat is igénybe vehet, amit például a Youtube, Facebook, vagy a Google biztosít. Ebben az esetben a külső szolgáltató is elhelyezhet sütiket, amit harmadik féltől származó sütiknek hívunk.

A sütik érvényességi ideje alapján beszélhetünk munkamenet (session) sütikről, amik csak az adott munkamenetre érvényesek és a böngésző bezárásával törlődnek, míg léteznek olyan sütik, amik előre definiált érvényeségi idővel rendelkeznek, és nem törlődnek automatikusan.

További információ a sütikről

Sütikezelés

Adatkezelés jogalapja

Adatkezelés jogalapja a weboldal helyes működéséhez nélkülözhetetlen “Szükséges” és “Analitikai” sütik esetében a Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendeletének 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, azaz a jogos érdekünk. A “Hirdetési” sütik kezelésének jogalapja a Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendeletének 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja, mely szerint a hozzájárulásod esetén jogosultak vagyunk személyes adataid egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez. Amennyiben az adatkezelés jogalapja a te hozzájárulásod, akkor azt bármikor önkéntesen visszavonhatod. Lásd a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Az adatkezelés célja

  • A weboldal kényelmi funkcióinak biztosítása.
  • Információ gyűjtése azzal kapcsolatban, hogy hogyan használod a weboldalunkat.
  • Célzott hirdetések elhelyezése más weboldalakon (remarketing).

Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés időtartalma a sütik vonatkozásában többféle lehet. Egyes sütik törlődnek a böngésző bezárásakor, míg mások előre meghatározott lejárási idővel rendelkeznek, ami az 1 perctől a 24 hónapig terjedhet a weboldalunkon. A sütik természetesen ezen időtartamon belül is törölhetők a számítógépedről. Az oldalunkon használt egyes sütik lejárási idejéről a lenti táblázatban találhatsz információt, míg a sütik törléséről, elfogadásáról, vagy tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz.

A kezelt adatok köre

Szükséges sütik
Ezek a sütik lehetővé teszik, hogy honlapunk megjegyezze, hogy milyen működési módot választottál a használat során. Ilyen sütik tárolják el azt az információt például, hogy elfogadtad a sütik használatára vonatkozó nyilatkozatot, annak érdekében, hogy a következő látogatás alkalmával ne kelljen újra elfogadnod azt. Ezek a sütik nem tudnak személy szerint beazonosítani téged.

[cookie_audit category=”necessary” columns=”cookie,duration,description” not_shown_message=”Jelenleg nem használunk ilyen típusú sütiket”]

Analitikai sütik
A látogatók viselkedésének elemzése segít minket abban, hogy megértsük a felhasználók igényeit, és javítsuk az oldal teljesítményét és fokozzuk a felhasználói élményt. Ennek érdekében az analitikai sütik statisztikai információkat gyűjtenek a felhasználók böngészési szokásairól, preferenciáiról (pl. egyes oldalak látogatási gyakorisága, az oldalon töltött idő stb.). Ezek a sütik nem tudnak közvetlenül személy szerint beazonosítani, ugyanis az IP címed anonim módon kezelik.

[cookie_audit category=”analytics” columns=”cookie,duration,description” not_shown_message=”Jelenleg nem használunk ilyen típusú sütiket”]

Hirdetési sütik
Ezek a sütik lehetővé teszik, hogy olyan személyeket érjünk el hirdetésünkkel, akik már korábban meglátogatták a weboldalunkat. Továbbá, segítségükkel mérni tudjuk kampányaink teljesítményét is. Ehhez olyan, ún. harmadik féltől származó sütiket is használunk, amelyeket nem kizárólag jelen weboldal tárol. Funkciójuk miatt alkalmasak a látogató követésére.

[cookie_audit category=”advertisement” columns=”cookie,duration,description” not_shown_message=”Jelenleg nem használunk ilyen típusú sütiket”]

Teljesítmény sütik
Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy megismerjük azt, hogy a látogatóink hogyan használják a weboldalunkat. Funkciójuk miatt alkalmasak a látogató követésére.

[cookie_audit category=”performance” columns=”cookie,duration,description” not_shown_message=”Jelenleg nem használunk ilyen típusú sütiket”]

*a sütiket bármikor törölheted böngésződből. Erről a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz.

Külső szolgáltatók

Google Tag Manager
A Google Tag Manager, vagy más néven Google Címkekezelő lehetővé teszi számunkra egyes kódjaink (pl. mérőkódok) egyszerű elhelyezését a weboldalunkon. A Google Tag Manager csak mérőkódokat tároló címkéket hoz létre, így sütiket és személyes adatokat nem tárol közvetlenül. A Google Tag Manager által elhelyezett Google Analytics, Google Ads és Hotjar mérőkódok azonban adatokat gyűjtenek.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/tagmanager/answer/9323295?hl=hu

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Google Analytics
Weboldalunk látogatottságának, forgalmi adatainak, illetve teljesítményének elemzése, mérése céljából igénybe vesszük a Google Analytics szolgáltatást. Az összegyűjtött adatok automatikusan továbbításra kerülnek a Google számára, viszont ezek nem tartalmaznak személyes adatokat, a látogatói IP cím anonimizálásra kerül.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu#zippy=

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Google Ads
Honlapunkon a Google Ads remarketing szolgáltatás követő kódjait is használjuk, abból a célból, hogy a weboldal látogatóit később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon személyre szabott hirdetésekkel érjük el. A hirdetési kampányaink hatékonyságának mérésére a Google Conversion Tracking” elemző szolgáltatását használjuk.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/google-ads/answer/93148?hl=hu
https://support.google.com/authorizedbuyers/answer/166192?hl=en

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Google Optimize
A Google Optimize egy A/B tesztelő szoftver, amit arra használunk, hogy weboldalunk különböző változatainak népszerűségét teszteljük a felhasználók weboldalon folytatott tevékenysége alapján. A Google Optimize a Google Analyticsen keresztül gyűjt adatokat, így az adatvédelmi irányelvek is ahhoz kapcsolódnak.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu#zippy=
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

HotJar
A Hotjar egy viselkedéselemző szoftver, amit a látogatóink weboldalunkon belüli viselkedésének mérésére és vizualizálására használunk. Ez az eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy megismerjük azt, hogy a látogatóink a weboldalunk melyik részét használják aktívabban. Az összegyűjtött adatok automatikusan továbbításra kerülnek a Google számára, viszont ezek nem tartalmaznak személyes adatokat, a látogatói IP cím anonimizálásra kerül.

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatók a következő linkeken érhetők el:
https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/360045420794-Privacy-FAQs
https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248-Hotjar-Cookies

A sütik tiltásáról a “Sütik engedélyezése, tiltása és törlése” pontban olvashatsz, míg a szolgáltató elérhetőségeit az Adatfeldolgozók pontban találod meg.

Jogérvényesítés

A legtöbb böngésző automatikusan engedélyezi a sütik használatát. Ezt a beállítást bármikor megváltoztathatod, illetve a készülékeden tárolt sütik tartalmához bármikor hozzáférhetsz, azt megismerheted és megnézheted.

A sütik kezeléséről a következő pontban olvashatsz.

Sütik engedélyezése, tiltása és törlése

Lehetőséged van az oldalunkon használt sütik elfogadására, vagy tiltására a “Süti beállítások kezelése” gombra kattintva.

[cookie_settings]

Továbbá a böngészők lehetővé teszik a helyben tárolt, és a harmadik fél által használt sütikre vonatkozó beállítások változtatását globálisan, de az adott honlapra vonatkozóan is. A legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek a beállítások módosíthatók úgy, hogy a böngésző megakadályozza az automatikus elfogadást.

Az egyes böngészők sütikre vonatkozó beállításáról, törléséről az alábbi linkeken tájékozódhatsz:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Internet Explorer
Microsoft Edge
Safari
Opera

Léteznek továbbá böngésző kiegészítők, amik megakadályozzák a sütik elhelyezését, illetve a felhasználók követését, továbbá beállítható az automatikus törlésük. Ezek használata azonban az oldal zavartalan működését befolyásolhatják. Felhívjuk a figyelmed, hogy a reklámblokkolók (ad-blocker) a süti nyilatkozatról szóló tájékoztató sávot is blokkolhatják weboldalunkon.

Adatvédelmi célokat szolgáló böngésző kiegészítőket az adott böngésző alkalmazás, vagy bővítménytárjában találhatsz.

2. Kapcsolatfelvétel, illetve ajánlatkérés során kezelt adatok

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre az önkéntes és kifejezett hozzájárulásoddal kerül sor. A Kapcsolatfelvételi űrlap “Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat” jelölőnégyzet (checkbox) kitöltésével beleegyezésedet adod a rád vonatkozó személyes adatok kezeléséhez.

Az adatkezelés célja

Az ajánlatkérés teljesítése és a kapcsolattartás céljából történik az adatkezelés.

A kezelt adatok köre

Kapcsolatfelvételi űrlap kitöltéséhez és beküldéséhez a következő személyes adatok megadása szükséges:

  • Név,
  • E-mail cím,
  • Telefonszám

Az adatkezelés időtartama

A kapcsolatfelvételi űrlapon beküldött adataidat visszavonásig kezeljük.

Adattovábbítás

Ebben az adatkezelési körben nem továbbítjuk adataidat harmadik fél számára.

Jogérvényesítés

Rólad tárolt személyes adataidról tájékozódhatsz, illetve kérheted azok törlését, módosítását és korlátozását az e-mail címen, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

5. Adatfeldolgozók

Cég Székhely Tevékenység Kezelt adatok
Dotroll Kft. 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5. Tárhelyszolgáltatás és a weboldal működésének biztosítása. Az általad megadott személyes adatok, IP cím, helyben tárolt sütik.
Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 United States A weboldal látogatók böngészési viselkedésének nyomon követése. Eszköz típusa, látogatás ideje, helye, időtartama, az érintett neme, életkora (amennyiben rendelkezésre áll).
Hotjar Ltd Level 2 St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europe A weboldal látogatók böngészési viselkedésének nyomon követése. Eszköz IP-címe (a munkamenet során feldolgozva és azonosítatlan formában tárolva), az eszköz képernyőjének mérete, az eszköz típusa (egyedi eszközazonosítók), a böngésző információi, a földrajzi elhelyezkedése (csak ország), valamint a weboldalunk megjelenítéséhez használt preferált nyelv.

Jelen adatkezelési tájékoztató letölthető pdf formátumban az alábbi linken:
Letöltés